Trendovi hotelijerstva sa fokusom na rast vašeg hotela

//Trendovi hotelijerstva sa fokusom na rast vašeg hotela
Mnogi hoteli svoje sajtove čine optimizovanim za mobilne uređaje, zajedno sa njima, obezbeđuju mobilnu aplikaciju koja ohrabruje potencijalne klijente tako da lako mogu da rezervišu sobe i provere dostupnost, pročitaju recenzije, pregledaju hotelske usluge, pregledaju slike hotela i još mnogo toga of hotel app.
To je jedan od trenutnih trendova u hotelskoj industriji koji gostima obezbeđuje besprekorno pregledavanje putem pametnih telefona. Ne samo da mogu lako pretraživati dok su u pokretu, već mogu i da vide da li nudite bilo kakve ponude, hostujete bilo kakve događaje i tako dalje kroz obavijesti o aplikacijama.
Mobilna aplikacija hotela takođe vam omogućava da promovišete svoje nekretnine i pogodnosti na jedinstven i privlačan način.
Digitalizovani ključevi sobe Putem svojih pametnih telefona, vaši gosti mogu koristiti digitalni ključ da ubrzaju i efikasno prođu proceduru prijave. To je upravo ono što vaši gosti trebaju da bi dobili trenutni pristup svojoj sobi. Kartice za prevlačenje su zamenjene pametnim telefonima i aplikacijama kako bi se olakšala kontrola i smanjio gubitak ključa.
Ovo je jedan hotelski trend koji treba da primetite. Nakon beskrajnog dana ispunjenog sastancima ili putovanjima, gosti osjećaju da žure u svoje hotelske sobe da se istuširaju i utone u svježe napravljen hotelski krevet. Ali usred tog haosa, pronalaženje ključa u sobi je glavobolja. Zbog toga, da bi se izbegla ova frustracija, danas nekoliko hotelskih brendova naglo uvodi pametne ključeve.
Dok govorimo o trendovima u hotelskoj industriji, to svakako treba uzeti u obzir jer to ne samo da će vam pomoći da budete ažurirani sa zahtjevima i potrebama vaših gostiju, već će vam također pomoći da ponudite bolje iskustvo.
Self check-in
Očigledno je da hoteli ne mogu ignorisati moderne potrebe kupaca. Tako bi hoteli trebali pružati moderne usluge kako bi ostali konkurentni u industriji. U eri mobilne tehnologije, hotelijeri mogu poboljšati svoje poslovanje i iskustvo kupaca implementirajući nekoliko jednostavnih stvari u svojim hotelima. Danas vaš gost više ne želi čekati na recepciji.
Kako je internet postao nerazdvojni dio njihovih života, gosti hotela sada očekuju sve što je digitalno, što je dio nedavnih trendova u hotelskoj industriji. Usluga self-check-ina preko kioska i mobilnih portala za goste samouprave dobija na popularnosti među najboljim trendovima u ugostiteljstvu. Primenom takvih usluga u hotelima, gosti mogu lako saznati da li je njihova soba spremna, čak i napraviti zahtjeve za sadržajima, provjeriti svoje račune, ažurirati svoje preferencije i još mnogo toga. Na taj način možete pobediti dugi proces prijave kako biste poboljšali doživljaj gosta na dolascima (što je opet posao koji trebate preuzeti pri ruci), što će zauzvrat povećati zadovoljstvo gostiju vašim hotelom.
Tehnologija koja upravlja hotelima i donosi rezervacije Tehnologija je postala kritična za privlačenje i zadržavanje hotelskih gostiju kao značajnog dijela trendova u hotelskoj industriji.
Ovih dana, većina hotela, apartmana, B & B, pansiona, odmarališta i hostela se čak kreće ka sigurnom utočištu koje pruža vrhunska tehnologija, kako bi se pružilo najbolje iskustvo gosta. Hoteli su u procesu istraživanja inovativnih tehnoloških rješenja kako bi bolje služili goste tokom njihovog boravka i pomogli im da ostanu na vrhu svojih misli.
Hotelska tehnološka rešenja kao što su sistemi za upravljanje nekretninama za upravljanje svakodnevnim poslovanjem hotela i alate za upravljanje distribucijom kao što su mehanizam za rezervaciju hotela i menadžer hotelskih kanala dolaze u pomoć za hotele koji žele da unaprede svoje poslovanje, povećaju izloženost i rezervišu.
Da bi bili u konkurenciji, ponuđači ugostiteljskih rješenja koji grade ovu vrstu tehnologije često ažuriraju nove značajke i inovacije kako bi bili u konkurenciji i osnažili hotele s boljim strategijama i alatima za upravljanje prihodima.
Danas kupci postaju tehnološki pametni.
I tako, u budućnosti – preživeće samo najbolja tehnologija, ona koja će biti jednostavna za upotrebu i pogodna za hotelsko osoblje. Kako bi zadovoljili sve veće iskustvo gostiju, maksimalni hoteli troše ili će potrošiti na tehnologiju ove godine.
Trenutne poruke za direktnu komunikaciju Danas je jedan od najznačajnijih trendova u hotelskoj industriji to što hoteli koriste instant poruke kao poslovni alat za poboljšanje korisničkog iskustva.
Instant messaging je transformisao način na koji potencijalni gosti i hoteli međusobno komuniciraju.
Prema podacima iz izvještaja, više od 90% ljudi u SAD i Velikoj Britaniji smatra da su tekstualne poruke u hotelima korisne. Instant messaging dodaje ljudski dodir vašem online prisustvu koji omogućava potencijalnim klijentima da izgrade snažan odnos sa vašim hotelom. Glavna prednost instant poruke je da gosti mogu da pristupe internoj komunikaciji preko svog pametnog telefona.
Zato se kaže da je to jedan od najprihvatljivijih trendova u hotelima.
Možete koristiti svoj hotelski PMS softver za slanje direktnih poruka svojim klijentima – bilo da je to podsetnik vezan za njihovu posetu, nudeći popuste ili promovisanje.
By |2019-03-01T18:42:41+00:00August 17th, 2016|News|0 Comments

Leave A Comment

This website uses cookies and third party services. Ok